Α΄τάξη – Εγγραφή στην e-class

 

Αγαπητοί γονείς

Το παιδί σας πλέον έχει αποκτήσει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με τα στοιχεία που σας παραδίδω εκτυπωμένα. Παρακαλώ να τα φυλάξετε προσεκτικά, θα του χρειαστούν και μπορεί να τα χρησιμοποιεί σε όλη τη μαθητική του πορεία.

Το σχολείο κράτησε αυτά που χρειάζεται, δηλαδή το Όνομα Χρήστη προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης στις ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών.

Τον κωδικό πρόσβασης που αυτόματα έδωσε το ΠΣΔ μπορείτε να τον αλλάξετε όποτε θελήσετε εσείς. Θέλει προσοχή και ιδιαίτερη εξοικείωση αυτή η ενέργεια.

Το Όνομα Χρήστη- τον κωδικό πρόσβασης και το email που σας έδωσε θα το χρησιμοποιεί το παιδί όποτε κι αν το θελήσει. Σίγουρα κάθε φορά που θα πρέπει να μπει στην τάξη/μάθημα που έχει ή να  χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία του Σχολικού Δικτύου.

Μπείτε και εξερευνήστε την σελίδα του στην διεύθυνση:  https://www.sch.gr

 

Για την εγγραφή στην τάξη/ μάθημα πρέπει να ακολουθήσετε την εξής πορεία:

Αναζήτηση στην Google –γράφετε κι αναζητάτε eclass  στη σελίδα που ανοίγει ( με ένα κοριτσάκι που χαμογελά) κάτω γράφει είσοδος στην η-τάξη πατάτε πάνω και σας ανοίγει το παράθυρο εισόδου, βάζετε το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό Πρόσβασης ( είναι στο χαρτί που σας έδωσα, τα στοιχεία λογαριασμού του παιδιού σας) και πατάτε ΟΚ.

Η σελίδα που ανοίγει είναι η ψηφιακή τάξη που πάνω δεξιά βλέπετε το όνομα χρήστη του παιδιού σας. Τώρα, επίσης δεξιά με πράσινο χρώμα υπάρχει η ένδειξη εγγραφή, κάνετε κλικ και μπαίνετε σε ένα πίνακα με όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων, όλων των εκπαιδευτικών. Επιλέγετε τα μαθήματα της τάξης σας τσεκάροντας στο τετραγωνάκι μπροστά ΠΧ ΓΛΩΣΣΑ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ( παρατηρείτε ότι αμέσως βάζει ένα πράσινο ν στο τέλος του μαθήματος) συνεχίζετε τσεκάροντας προσεκτικά  και τα υπόλοιπα μαθήματα.

Τέλος , για να βγείτε από την eclass πατήστε στο Όνομα χρήστη, βρίσκετε όπως είπαμε πάνω δεξιά στην οθόνη) πχ. gepapage20 ανοίγει το παράθυρο, στο τέλος γράφει έξοδος

Η υπόλοιπη διαδικασία θα ολοκληρωθεί από τους εκπαιδευτικούς.

Φυσικά αυτή η διαδικασία θα γίνει μία φορά. Εσείς απλά θα κάνετε είσοδο με τους κωδικούς σας στην e-class και θα μπαίνετε αυτόματα στην τάξη με όλα τα μαθήματά σας.

 

Και ένα βιντεάκι οδηγιών ( κάνω κλικ και ακολουθώ τις οδηγίες )

Προσοχή το βίντεο είναι από πέρυσι που τα σχολεία ήταν κλειστά, μην μπερδευτείτε και σας ψάχνω την Πέμπτη…

 

Συμβουλή:

  • Στην e-class κάθε φορά που μπαίνετε σας ρωτά: να αποθηκευτεί ο κωδικός, αν πατήσετε ΝΑΙ δεν θα χρειάζεται να τον ξαναβάζετε συνεχώς. Με ένα κλικ θα μπαίνετε αμέσως στην τάξη σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αρκεί από τον ίδιο υπολογιστή- tablet να μπαίνει ένας μαθητής

 

Στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Comments are closed.