Ενημέρωση γονέων για την εφαρμογή και ανταπόκριση των παιδιών στην εξΑΕ

                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                              Βέροια, 6/11/2020

 Αγαπητοί γονείς,

οι ιδιαίτερες συνθήκες που συνεχίζουμε να βιώνουμε, εξαιτίας του κορωνοϊού, αναγκάζει το σχολείο να προετοιμάζεται εκ νέου για την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Καθημερινά, τμήματα ή ολόκληρα σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους και οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές και τις μαθήτριες καλούνται να επικοινωνήσουν διαδικτυακά.

Γνωρίζουμε όλοι και όλες ότι σε καμία περίπτωση το εικονικό σχολείο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ζωντανό βιωματικό σχολείο των γνώσεων, της διαπαιδαγώγησης, της συντροφικότητας, της κοινωνικοποίησης, του αυτοπροσδιορισμού και της δόμησης της ταυτότητας , της καλλιέργειας της προσωπικότητας. Η τεχνολογία είναι η λύση, χωρίς να είναι πανάκεια, το εργαλείο που φέρνει κοντά τον δάσκαλο με τον μαθητή, το σχολείο με το σπίτι.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, αναφορικά με τις ιδιαίτερες συνθήκες και τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές/τριες τμημάτων σχολικών μονάδων ή ολόκληρων σχολικών μονάδων που τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής ή απαγόρευσης λειτουργίας και για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν σε αυτό το καθεστώς (ΦΕΚ Β΄ 3882/12-09-2020).

Για την ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων και τη συνεργασία σας στην εφαρμογή της εξΑΕ η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ.  Παπαγεωργίου Αικατερίνη σας καλεί στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα την οργάνωση και λειτουργία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας (χρήση webex, ψηφιακές τάξεις: e-class, e-me), την Τετάρτη 11/11/2020 και ώρα 18.00΄.

Εισηγητής: Χατζησάββας Παναγιώτης (ΠΕ70).

Η τηλεδιάσκεψη θα υλοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Cisco webΕx και με τους κωδικούς των μαθητών-παιδιών σας (εφόσον τους έχετε ενεργοποιήσει)[1],  στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://minedu-primary.webex.com/meet/apapage

 

Για την απρόσκοπτη υλοποίηση της τηλεδιάσκεψης, παρακαλείσθε να τηρήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

  1. Κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης οι συμμετέχοντες/ουσες να προσέλθουν στη διαδικτυακή αίθουσα 15΄ νωρίτερα.
  2. Κατά την εξέλιξη της τηλεδιάσκεψης και μετά τον αρχικό χαιρετισμό, οι συμμετέχοντες/ουσες να έχουν κλειστά μικρόφωνα και κάμερες.
  3. Στο τέλος θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις.

Με εκτίμηση,

Παπαγεωργίου Αικατερίνη

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου

3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας

 

Comments are closed.