Ενημέρωση για τις απουσίες και την δικαιολόγησή τους

 

Επιλέγω για να διαβάσω τα παρακάτω έγγραφα ( όταν γίνει χεράκι κάνω κλικ )

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-COVID-ΣΤΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ-ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ-ΣΧΟΛΕΙΩΝ_18-09-20

Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών στο Δημοτικό

 

Σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες του ΕΟΔΥ που διαβάσατε και  της σχετικής ενημέρωσής μας για την νομοθεσία που διέπει τις απουσίες των μαθητών, είναι απαραίτητο να γίνουν σεβαστά τα εξής:

  • Όταν ένας μαθητής απουσιάζει και για όλες τις ημέρες που παραμένει στο σπίτι του, ενημερώνεται καθημερινά  τηλεφωνικά το σχολείο.
  • Η γενική οδηγία είναι μετά από 2-3 ημ. απουσίας το παιδί επιστρέφει στο σχολείο με ιατρική γνωμάτευση, οποτεδήποτε κρίνει ο θεράπων ιατρός και οπωσδήποτε 24 ώρες χωρίς να παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα.
  • Αν τα συμπτώματα του παιδιού είναι συμβατά για μόλυνση από τον νέο κορωνοϊό covid-19 δηλαδή:

Πυρετός

Βήχας

 δύσπνοια,

μυαλγίες

ρίγος

πονοκέφαλος

καταβολή δυνάμεων

δυσκαταποσία

απώλεια γεύσης και οσμής

ναυτία- έμετος

κοιλιακός πόνος- διάρροιες

τότε πρέπει να ενημερώσετε οπωσδήποτε τον ιατρό που παρακολουθεί το παιδί και το σχολείο.Θα ακολουθήσετε τις οδηγίες του για όσες ημέρες χρειαστεί και θα επιστρέψει στο σχολείο μόνο μετά από την δική του άδεια και με την ιατρική αξιολόγηση – γνωμάτευση- την οποία και θα προσκομίσετε στον διευθυντή.

  • Να γνωρίζετε ότι το συνάχι πλέον με νέες επικαιροποιημένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ δεν θεωρείται ύποπτο για μόλυνση από τον covid-19.
  • Αν ο γιατρός που παρακολουθεί το παιδί συστήσει την παραμονή του στο σπίτι λόγω υποψίας μόλυνσης από covid-19, πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το σχολείο.

 

Δικαιολόγηση των Απουσιών

Αν απλά ένα παιδί απουσιάσει από το σχολείο, γιατί νιώθει αδιαθεσία, είναι απλά κακοδιάθετο και σωστά το κρατήσετε, όπως πάντα άλλωστε στο σπίτι, για 1 ή και 2 ημέρες, αφού έχει αποκλειστεί η πιθανότητα για μόλυνση από τον covid-19, δηλαδή δεν έχει έστω και ένα από τα συμπτώματα του covid-19 πυρετό, βήχα κλπ, ίσως και μετά από επικοινωνία με το γιατρό σας και ακολουθώντας την συμβουλή του,  τότε ενημερώνετε το σχολείο με ένα απλό τηλεφώνημα.

  • Για απουσίες 3 ή και περισσοτέρων ημερών, απαιτείται ιατρική αξιολόγηση- γνωμάτευση. Θα πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας και
  • Αν δεν είναι ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού πχ. είναι απλή γαστρεντερίτιδα, ωτίτιδα ή συνάχι, τότε ο μαθητής/τρια επιστρέφει, όταν ο γιατρός το ορίσει και σίγουρα με την πάροδο των συμπτωμάτων για 24 ώρες.
  • Αν τα συμπτώματα είναι συμβατά με covid-19 τότε και πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Το παιδί θα επιστρέψει μετά την πάροδο των 10 ημερών και τουλάχιστον 24 ωρών χωρίς συμπτώματα.

 

Γενικά να γνωρίζετε και σας ζητούμε να σεβαστείτε ότι:

  • Αν το παιδί απουσιάζει περισσότερο από 3 ημέρες, για την επιστροφή του στο σχολείο χρειάζεται ιατρική γνωμάτευση- πιστοποίηση ή Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα αν η απουσία του δεν σχετίζεται με ιατρικό θέμα, απλά το κρατήσατε για οικογενειακούς λόγους κλπ.
  • Αν κάποιο παιδί πάσχει από εποχιακές αλλεργίες που το ταλαιπωρούν συνεχώς, ειδικά αυτή την περίοδο του Φθινοπώρου, μπορείτε να ζητήσετε ιατρική γνωμάτευση την οποία και θα προσκομίσετε στο σχολείο προκειμένου να θεωρούνται δικαιολογημένες όλες οι απουσίες που πιθανόν να χρειαστεί να κάνει το παιδί και αφορούν την συγκεκριμένη αλλεργία. ΠΧ. Αλλεργική ρινίτιδα κλπ.
  • Σε κάθε περίπτωση η καθημερινή τηλεφωνική ενημέρωση του Δ/ντή ακόμα και για την πορεία της απλής αδιαθεσίας του παιδιού είναι απαραίτητη.

Με καλή διάθεση  και κατανόηση, χωρίς  υπερβολικές ίσως απαιτήσεις, αλλά και με ανάλογη υπευθυνότητα από όλους μας… παρακαλώ για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.

Ο Δ/ντής του Σχολείου

 

 

Comments are closed.