Έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Σκούπερ

SKOYPER

Έφυγε εχθές σε ηλικία 68 ετών ο μεγάλος λαϊκός ζωγράφος της Νάουσας κ. Δημήτριος Σκούπερ.

Ήταν ένας πραγματικά γνήσιος, λαϊκός ζωγράφος, ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, μια ευαίσθητη ψυχή που πρόσφερε στην πόλη και τους πολίτες της. Πίστευε βαθιά και υπηρετούσε πιστά την παράδοση, κάτι που χαρακτήριζε τα έργα και την συμπεριφορά του. Ποιος δεν τον θυμάται ντυμένο με την παραδοσιακή στολή να τιμά τις εθνικές επετείους, αγνοώντας και απαξιώνοντας με τον τρόπο του, το πώς αυτό θα χαρακτηριστεί από όλους εμάς τους δήθεν « προοδευτικούς».

Ο αγαπητός μας « Τάκης » συνδέθηκε με το σχολείο μας, το οποίο βρίσκεται στην γειτονιά του και τιμούσε με την παρουσία του διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου ανταποκρινόμενος πάντα στις προσκλήσεις μας.

Όταν το σχολείο λειτούργησε για πρώτη φορά στο νέο του κτίριο, ο κ. Σκούπερ δώρισε 14 πίνακες απαράμιλλης ομορφιάς που κοσμούν σήμερα τους τοίχους του.

Αρκετές φορές υποδέχθηκε στο φτωχικό σπιτάκι του εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου στα πλαίσια υλοποίησης διαφόρων προγραμμάτων, ξεναγώντας τους στην έκθεση και μιλώντας με πάθος για τα έργα του και την ιστορική παράδοση της πόλης μας.

Σε μια από τις τελευταίες επισκέψεις τους, μας χάρισε και μία εικόνα του Χριστού με την υποχρέωση να την κρεμάσουμε σε σημείο που να την βλέπουν όλα τα παιδιά και να διδάσκονται έτσι την αγάπη στο Θεό και την Παναγία μητέρα Του, όπως μας έλεγε.

Αυτή την στιγμή η ψυχή του βρίσκεται στα χέρια του θεού, έχοντας εμπιστοσύνη και ελπίδα στις μεσιτείες της Παναγίας μας, που τόσο αγάπησε.

Σε μας, απομένει στην ψυχή μας, μια γλυκιά και ίσως ανεξήγητη χαρμολύπη και αναμνήσεις, πολλές αναμνήσεις.

Αγαπητέ «Τάκη» το σχολείο μας σε αποχαιρετά και θα σε θυμάται πάντα με σεβασμό και αγάπη!!

Τον ίδιο σεβασμό που έδειξες για πολλά χρόνια στην πόλη μας και την παράδοσή της, την ίδια αγάπη που μας χάρισες σαν σχολείο, από την πρώτη στιγμή που μας επισκέφτηκες!!

Οι εκπαιδευτικοί – οι γονείς και οι μαθητές/τριες του

10ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

Comments are closed.