3ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Νάουσας 2021-22

Την Παρασκευή 6/5 η Στ΄τάξη του σχολείου μας συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων του Δήμου Νάουσας. Είναι το 3ο κατά σειρά Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων και, λόγω των ειδικών συνθηκών, έγινε διαδικτυακά.

Την Στ΄τάξη εκπροσώπησαν επάξια οι μαθήτριες Γεωργάκη Αναστασία και Τσιαμούλου Ευδοξία, οι οποίες κατέθεσαν την πρόταση – αίτημα προς το Δήμο που αφορούσε τη συντήρηση, αναπαλαίωση και επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου της οδού Σωφρονίου 14, που είναι η οικία και ο κυλινδρόμυλος Χριστόδουλου Ματθαίου.

Η πρόταση ήταν αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας. Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στην ενότητα  «Τοπική πολιτιστική κληρονομιά» η Στ΄τάξη ασχολήθηκε με σημαντικά κτίρια και μνημεία της πόλης μας. Απ’ αυτά επιλέχτηκε το παραπάνω κτίριο, το οποίο η τάξη «υιοθέτησε» και για το οποίο κατέθεσε πρόταση.

Οι μαθήτριες, με εξαιρετικό λόγο και εμπεριστατωμένες θέσεις και επιχειρήματα, υποστήριξαν την πρόταση και πήραν απαντήσεις.  Τη συνεδρίαση παρακολούθησε όλη η τάξη διαδικτυακά και ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτό. Έτσι προετοιμάζονται οι ενεργοί πολίτες του αύριο της πόλης μας.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Comments are closed.