Ενημερωτικό σημείωμα για τα self test σε μαθητές

Ενημερωτικό σημείωμα για τα self test σε μαθητές

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 50209/ΓΔ4/05-05-2021 του ΥΠΑΙΘ και ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των  σχολικών μονάδων από τη Δευτέρα 10-05-2021 σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) από COVID-19 για εκπ/κούς, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων είναι υποχρεωτικός.
  2. Διενεργείται δύο φορές, (προ Δευτέρας και Πέμπτης) πριν από την έναρξη των μαθημάτων και έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. (Προτείνουμε να γίνεται το απόγευμα της Κυριακής και της Τετάρτης)
  3. Η προμήθεια του self test γίνεται δωρεάν από οποιοδήποτε φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας. Τα test των μαθητών τα προμηθεύονται οι γονείς.
  4. Δεκτά γίνονται και rapid test ή PCR test εντός 72 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.
  5. Αφού προμηθευτείτε τα test , επισκεφτείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και παρακολουθήστε το βιντεάκι «self test-εύκολα και απλά» διάρκειας 3:59 για να το  κάνετε σωστά.

 Μετά την εξαγωγή αποτελέσματος:

  1. Συνεχίζετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr
  2. Επιλέγετε «Σχολική Κάρτα για Covid -19 »
  3. Ακολουθείτε τη Διαδικασία Αυθεντικοποίησης με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. ( taxisnet )
  4. Επιλέγετε και ακολουθείτε τη διαδικασία « Υποβολή Αποτελέσματος».
  5. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνετε από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.
  6. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε και στη συνέχεια μεταβαίνετε εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές υγείας που είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο.
  7. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους/τις μαθητές/τριες, αυτές, μπορούν να συμπληρωθούν και να υπογραφούν και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες
  1. Μόνο για την Δευτέρα

Θα γίνει δεκτή και μια χειρόγραφη ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ η οποία θα αναφέρει:

«Ο/Η υπογεγραμμένος/η  ………………………………… γονέας του/της  μαθητή/τριας ………………….. δηλώνω υπεύθυνα ότι  ο γιός μου/η κόρη μου είναι αρνητικός/αρνητική σύμφωνα με τον διαγνωστικό έλεγχο(self test) που διενεργήθηκε  στις……………….. ημέρα …………  και ώρα  ……

Ο γονέας (υπογραφή)

Από τη Δευτέρα και μετά μπορείτε να προμηθευτείτε φωτοτυπημένες σχολικές κάρτες από το σχολείο προκειμένου να τις συμπληρώνετε κάθε φορά με το αποτέλεσμα των τεστ.

  1. Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.
  2. Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.
  1. ΠΡΟΣΟΧΗ!!

            Το αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ πρέπει να δηλώνεται υποχρεωτικά  στην πλατφόρμα.

Στη διάθεσή σας

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Comments are closed.