Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Έπανάσταση

25η  Μαρτίου 1821, η μεγάλη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ημέρα εθνικής μνήμης, υπερηφάνειας και απελευθέρωσης του Ελληνικού λαού από την οθωμανική κυριαρχία.

200 χρόνια μετά, και η ημέρα αυτή αποτελεί ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού και σύμβολο αγώνα ενός λαού που αντιτάχθηκε στους κατακτητές του και άλλαξε την ιστορική του μοίρα.

Αποδίδουμε τιμή σε όλους εκείνους, τους ήρωες, που πάλεψαν με ήθος, αυτοθυσία και απίστευτο ψυχικό σθένος, για την Εθνική Ανεξαρτησία και Ελευθερία ύστερα από περίπου 400 χρόνια υποταγής στον Οθωμανικό ζυγό.

Ας παραδειγματιστούμε από τους πρωτεργάτες και τους αγωνιστές, γιατί απέδειξαν ότι, ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορούν να αλλάξουν αυτό, που κάποιοι άλλοι επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του.

Σας ευχόμαστε

Χ ρ ό ν ι α  Π ο λ λ ά  ! !

 

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας αποφασίστηκε και μας κοινοποιήθηκε, ως εκπρόσωποι της εκπαίδευσης θα συμμετέχουν στην δοξολογία και στην κατάθεση στο Ηρώο, μόνο ο σημαιοφόρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου ως εκπρόσωπος της Α” Βάθμιας Εκπαίδευσης και μόνο ο σημαιοφόρος του 1ου Γενικού Λυκείου ως εκπρόσωπος της Β” Βάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Comments are closed.