Οδηγίες για την εγγραφή μαθητή στο Σχολικό Δίκτυο ( αφορά τους ΓΟΝΕΙΣ της Α΄ ΤΑΞΗΣ )

Αγαπητοί γονείς,

Όπως ίσως γνωρίζετε, παράλληλα με τις κανονικές- φυσικές τάξεις που φοιτούν τα παιδιά σας στο σχολείο, υπάρχουν και δημιουργήσαμε και τις ψηφιακές μας τάξεις. Όλοι οι εκπ/κοί ήδη έχουν δημιουργήσει τα τμήματά τους ανά τάξη και μάθημα. Αυτή η διαδικασία, αυτό το εργαλείο εξ αποστάσεως εκπ/σης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, όχι μόνο για τώρα που αντιμετωπίζουμε την πανδημία και που ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε αναστολή λειτουργίας των σχολείων και τα μαθήματα θα γίνονται μόνο διαδικτυακά, αλλά στο μέλλον, ως ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο εκπαιδευτικού έργου.

Βασική προϋπόθεση για να έχει τη δυνατότητα ένας μαθητής/τρια να συμμετέχει σε αυτές τις ψηφιακές τάξεις είναι να έχει πρόσβαση με δικούς του κωδικούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας που παρέχει στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπ/σης, έως και το πανεπιστήμιο,  μια σειρά από δυνατότητες. Προσωπικό email, πρόσβαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες, εκπαιδευτικά βοηθήματα, ψηφιακά βιβλία κλπ. Μια από αυτές είναι και η συμμετοχή στις ψηφιακές τάξεις των εκπ/κών.

Άρα  πρέπει, ο κάθε γονιός, στην περίπτωση τη δική μας της Α΄ τάξης, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη διαδικασία να αποκτήσει Όνομα Χρήστη και Κωδικό Πρόσβασης στο Σχολικό Δίκτυο στο όνομα του παιδιού του. Τα υπόλοιπα παιδιά, των άλλων τάξεων του σχολείου,  ήδη από πέρυσι έχουν αποκτήσει αυτούς τους κωδικούς.

Η διαδικασία με απλά βήματα περιγράφεται στο έγγραφο ( γκρι χρώμα ) στο τέλος του κειμένου

Το μόνο που χρειάζεστε από το σχολείο είναι ο Αριθμός Μητρώου του κάθε μαθητή. Αυτόν τον αριθμό θα τον ζητήσετε με ένα απλό τηλεφώνημα από σχολείο τηλ. 23320 21822.

Όταν τελειώσετε και αφού έχετε πάρει τους κωδικούς θα στείλετε στο σχολείο, μπορείτε και τηλεφωνικά, μόνο το όνομα χρήστη του μαθητή. Εμείς θα τον αναζητήσουμε και θα τον γράψουμε στην κάθε τάξη, στο κάθε μάθημα. Μόνο το όνομα χρήστη. Στις ψηφιακές τάξεις θα φαίνεται το όνομα χρήστη και μόνο…. Όχι το πραγματικό του παιδιού. Προσωπικά δεδομένα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν σας προταθεί ένα όνομα χρήστη από την πλατφόρμα, συνήθως ένας απλός αριθμός, έστω ότι δεν το θέλετε, μην δίνετε περίεργα ονόματα, Π.Χ. ΠΑΟΚ 47, Μπάρμπι 65, Superman κλπ., γιατί αργότερα ο εκπ/κός δεν θα γνωρίζει πιο είναι το παιδί. Δώστε ένα όνομα που να πλησιάζει με το πραγματικό και που ο δάσκαλος/α εύκολα θα ξεχωρίζει. Π.Χ. Δημήτρης Κ. κλπ.

Αν κάποιος από εσάς, δυσκολεύεται, για οποιονδήποτε λόγο, είμαστε στη διάθεσή σας να βοηθήσουμε, ακόμα και να κάνουμε εμείς την διαδικασία έκδοσης κωδικών. Είναι όμως προσωπικά δεδομένα και καλό είναι μόνοι σας να προσπαθήσετε, είναι λίγα και απλά βήματα..

Παρόλα αυτά στη διάθεσή σας…

Ακολουθούν οι οδηγίες. Κάνω κλικ ( όταν γίνει χεράκι) στον σύνδεσμο.

Οδηγίες για την εγγραφή μαθητή στο ΠΣΔ

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Comments are closed.