Ενημέρωση – Ορισμός Ομάδων μαθητών/τριών

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του σχολείου από την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει εγκύκλιο με τις οδηγίες που όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε.

( Για ενημέρωση, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο)

Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να κινηθούμε πάνω σε μια νέα πραγματικότητα, με προσοχή και ατομική ευθύνη. Χωρίς υπερβολές, αλλά και χωρίς εφησυχασμό.

Με υπευθυνότητα, υπομονή, σύνεση και πειθαρχία.

Η υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών μας είναι προτεραιότητα.

Με βάση αυτές τις οδηγίες, για το σχολείο μας ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Κάθε τάξη του σχολείου μας,  με περισσότερους από 15 μαθητές,  χωρίζεται σε δυο υποτμήματα: ΟΜΑΔΑ 1η και ΟΜΑΔΑ 2η

Οι ομάδες (υποτμήματα) θα έρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής δηλ.,

Την 1η Εβδομάδα

ΟΜΑΔΑ 1η:  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή

ΟΜΑΔΑ 2η:  Τρίτη – Πέμπτη

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται εναλλαγή  δηλ.,

ΟΜΑΔΑ 1η: Τρίτη – Πέμπτη

ΟΜΑΔΑ 2η: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή

Ήδη έχουμε προετοιμάσει τις αίθουσες σύμφωνα με τις οδηγίες τηρώντας την δεσμευτική απόσταση του 1,5 μ για κάθε μαθητή. Σε κάθε αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν οι μαθητές μόνο παρουσία δασκάλου και εφόσον δεν έχουν το δικό τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες η χρήση του αντισηπτικού πρέπει να γίνεται με φειδώ και προσοχή. Επίσης η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική και για τον εκπ/κό και για τον μαθητή.

  1. Πρωινή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών:

Η πόρτα του σχολείου ανοίγει όπως πάντα στις 8.00΄π.μ. έως 8.15΄π.μ. που θα κλειδώνει, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών.

Οι μαθητές πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, χωρίς τη συνοδεία γονέων εντός του σχολείου. Ο δ/ντής θα υποδέχεται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και ο κάθε εκπ/κός στην είσοδο της τάξης του. Η ώρα λήξης των μαθημάτων είναι στη 1.15΄μ.μ.και η παραλαβή των μαθητών/τριών από τους γονείς θα γίνεται στην είσοδο του σχολείου με καθορισμένη σειρά για αποφυγή συνωστισμού.

Θα πρέπει κι εσείς να φροντίσετε να τηρείτε τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

  1. Για τα διαλείμματα έχουμε προβλέψει:
  • Σταδιακή και με σειρά έξοδο των μαθητών στο προαύλιο, ανά τάξη, με συνοδεία του εκπ/κού και αφού έχει προηγηθεί πολύ καλό πλύσιμο των χεριών τους. Ο εκπ/κός θα συνεχίσει να είναι μαζί με τους μαθητές/τριες σε όλη τη διάρκεια του διαλείμματος.
  • Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/υποτμήματος στο προαύλιο.
  • Φυσικός αερισμός των αιθουσών κατά την διάρκεια του διαλείμματος, αλλά και κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
  • Απαγόρευση των παιχνιδιών με μπάλα ( μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ κλπ) και τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
  1. Στη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος τις πρώτες ημέρες θα γίνεται συνεχής ενημέρωση και υπενθύμιση των οδηγιών στους μαθητές/τριες για τη νέα καθημερινότητα του σχολείου.
  2. Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει.
  3. Επίσης δεν θα λειτουργήσει το κυλικείο του σχολείου. Για το λόγο αυτό οι μαθητές/τριες πρέπει να προμηθευτούν από το σπίτι το φαγητό τους.
  1. Επίσης, πρέπει να έχουν μαζί τους το μπουκαλάκι με το νερό τους, καθώς και  προσωπικά  είδη όπως καπέλο, αντισηπτικό, χαρτομάντιλα κ.λ.π. Απαραίτητα να ελέγχετε να έχουν μολύβι, γόμα, μαρκαδόρους, γιατί δεν επιτρέπετε ο δανεισμός μεταξύ τους.
  1. Όσον αφορά την καθαριότητα των αιθουσών. Θρανία, καρέκλες, πόμολα, διακόπτες, κουπαστές στις σκάλες θα καθαρίζονται σχολαστικά 2 φορές την ημέρα με τα προβλεπόμενα από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ απολυμαντικά.Το ίδιο ισχύει και για τις τουαλέτες και τους νιπτήρες.

Η κ. Όλγα, με δική της πρωτοβουλία, είπε ότι θα έρχεται από το πρωί και θα καθαρίζει με αντισηπτικό θρανία, καρέκλες και τουαλέτες σε κάθε διάλειμμα, πέρα από την προβλεπόμενες 2 φορές. Για το λόγο αυτό και την ευχαριστούμε και δημοσίως.

  1. Με απόφαση του Υπουργείου για το υπόλοιπο του σχολικού έτους δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές, επισκέψεις εκτός σχολείου, αλλά και επισκέψεις οποιουδήποτε άλλου στο σχολείο, περίπατοι, εκδηλώσεις και μαθητικοί αγώνες.
  2. Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. απαγορεύεται η χρήση φωτοτυπιών στην εκπ/κή διαδικασία, για οποιοδήποτε λόγο, όπως και η επαφή με αντικείμενα μεταξύ των μαθητών, αλλά και των εκπ/κών. Αυτό σημαίνει ότι η ανάθεση και διόρθωση των εργασιών θα γίνεται με τρόπο που θα επιλέξει ο εκπ/κός της τάξης, δηλαδή είτε με αυτοδιόρθωση, διόρθωση στον πίνακα ή επικοινωνία μέσω της e-class ή των emails, όπως γινόταν στην περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα παραπάνω δεν αφορούν την δική μας επικοινωνία.

Τα βιβλία των μαθητών θα κρατηθούν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, γιατί τον Σεπτέμβριο πιθανόν να χρειαστεί να ολοκληρωθούν κάποια κεφάλαια από την ύλη των μαθημάτων. Αυτό ισχύει και για την ΣΤ τάξη που θα πάει Γυμνάσιο.

  1. Στο σχολείο έχουμε ήδη ορίσει υπεύθυνο διαχείρισης πιθανού περιστατικού, που απευχόμαστε να συμβεί, με τον αναπληρωτή του. Θα σας παρακαλούσαμε να είστε κι εσείς ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν θα στέλνετε το παιδί σας στο σχολείο, αν παρουσιάζει οποιοδήποτε σύμπτωμα ύποπτο για κορονοϊό ή άλλη λοίμωξη του αναπνευστικού. Έστω και απλό συνάχι ή βήχα.

Την Δευτέρα και Τρίτη θα σας σταλούν Υπεύθυνες Δηλώσεις που αφορούν την 2η Ξένη Γλώσσα ( Δ΄ τάξη και ΣΤ΄ για το Γυμνάσιο), Αίτηση για το Ολοήμερο της επόμενης χρονιάς, Βαθμοί Β΄ Τριμήνου που δεν πήραν οι μαθητές/τριες. Παρακαλώ λόγω προθεσμιών να ανταποκριθείτε άμεσα σε ότι σας ζητηθεί.

Όπως και στην αρχή σας τονίσαμε είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να κινηθούμε πάνω σε μια νέα πραγματικότητα με προσοχή και ατομική ευθύνη.

Με υπευθυνότητα, υπομονή και πειθαρχία πιστεύουμε θα ολοκληρώσουμε το διδακτικό έτος χωρίς προβλήματα.

Ο Δ/ντής και οι Εκπ/κοί του Σχολείου

« Δημιουργία Υποτμημάτων ανά τάξη »

Το μοίρασμα των μαθητών/τριών στις ομάδες έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες που μας δόθηκαν και είναι:

  1. Αλφαβητική σειρά
  2. Τα αδέρφια να είναι στις ίδιες ομάδες
  3. Ισοκατανομή όσο είναι εφικτό μεταξύ αγορών – κοριτσιών.

Οι ομάδες (υποτμήματα) θα έρχονται στο σχολείο εκ περιτροπής δηλ.,

Την 1η Εβδομάδα

ΟΜΑΔΑ 1η:  Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή

ΟΜΑΔΑ 2η:  Τρίτη – Πέμπτη

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται εναλλαγή  δηλ.,

ΟΜΑΔΑ 1η: Τρίτη – Πέμπτη

ΟΜΑΔΑ 2η: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή

 Οι Ομάδες ορίστηκαν ως ακολούθως:

 

Α΄ Τάξη

1η ΟΜΑΔΑ:

Αμαξά Ελένη, Γαργάλα Αριάδνη, Καρυδάς Αθανάσιος, Πάσχος Αντώνιος,

Κουτσογιάννης Δημήτριος, Κωστόπουλος Άγγελος, Μίγγα Κων/να, Νάτσιος Στέφανος, Κουλίτσας Δημήτριος

 2η ΟΜΑΔΑ:

 Μήττας Ιωακείμ, Μόσχος Αντώνιος, Ροδοβίτης Γεώργιος, Σιμήνου Αικατερίνη, Χρήστου Απόστολος, Σταυρίδης Μάρκος, Στρούμπος Διαμαντής, Σιταρίδου Ελένη

 

 Β΄ Τάξη

 1η ΟΜΑΔΑ:

Αλαφίνα  Καλυψώ, Βλαχοδήμου  Στυλιανή, Γιούρος  Παναγιώτης, Γιούρος Χρήστος, Γκιόρσος  Φίλιππος, Δίντσης  Αντώνιος,  Ζιάννη Δάφνη, Κουβατλής Κωνσταντίνος, Λούκας  Ζήσης-Βασίλειος

 2η ΟΜΑΔΑ:

Ευθυμιάδου  Ελένη, Ζιαμπάκα  Ελένη,    Μήττας Βασίλειος , Μπάτσαλας   Βιντσέντζο, Νέγρος  Κωνσταντίνος, Σιμήνος  Πέτρος, Σκουλαριώτη  Στεφανία, Τσιάρκας  Βασίλειος, Τέγος  Αριστοτέλης

 

 Γ΄ Τάξη

 1η ΟΜΑΔΑ:

Αλεξανδρής Άγγελος, Αμαξάς Κωνσταντίνος, Αντιφάκου Θεοδώρα, Γιαβάλκα Αναστασία, Δίγκα Σταυρούλα, Θεοδοσιάδης Αναστάσιος, Θεοδοσίου Ελένη, Κοκκινίδης Ιωάννης, Λούκα Ελισάβετ, Μπάτσαλας Στέφανος, Μπιτέρνας Γεώργιος, Παπατάρκας Αναστάσιος

 2η ΟΜΑΔΑ:

Μητσιάνη Σοφία, Ψωμά Γεωργία – Ραφαηλία, Νεράντζης Γεώργιος, Ράγκα Ελένη, Ράμα Οργκίτο, Ροδοβίτης Ιωάννης, Σιώπη Μαρία, Σταυρίδης Μιχαήλ, Στρούμπος Αντώνης, Τζουβάρας Νικόλαος, Τσένκος Αχιλλέας, Μουρατίδου Ελισάβετ – Μάρθα

 

Δ΄ Τάξη

 1η ΟΜΑΔΑ:

Αζά  Ιωάννα, Λίλης Στέργιος, Βλαχοδήμου Παναγιώτα, Γεωργάκη Αναστασία, Δάμτσιου Μαριάννα, Δούμος Αντώνης, Καρυδά Αθηνά, Βισαρίου Μαρκέλλα

 2η ΟΜΑΔΑ:

Ευθυμιάδης Ευστάθιος, Μόσχου Αντωνία, Τσόχας Ελευθέριος, Παπακώστα Ανθή, Σίνου Στεφανία, Τούφα Καλλιόπη, Τσιακίρη Ειρήνη, Τσιαμούλου Ευδοξία, Μπαμίχα Μαρία

 

ΣΤ΄ Τάξη

1η ΟΜΑΔΑ:

ΑΖΑ   ΕΛΠΙΝΙΚΗ, ΓΑΡΓΑΛΑΣ   ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΓΙΟΥΒΑΝΙΤΣΑ   ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΔΑΪΟΣ    ΜΑΝΟΣ, ΔΑΪΟΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΠΑΛ   ΝΤΕΝΙΖ ΕΚΤΟΡΑΣ, ΚΟΥΚΟΦΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΛΑΖΑΡΟΥ   ΑΜΑΛΙΑ, ΜΙΓΓΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΙΣΚΟΣ   ΗΛΙΑΣ, ΙΤΣΚΑΡΑ   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 2η ΟΜΑΔΑ:

ΜΑΚΡΗ   ΧΙΟΝΙΑ, ΜΗΤΣΙΑΝΗΣ   ΣΤΑΥΡΟΣ, ΜΟΣΧΟΥ   ΒΕΡΑ, ΜΟΣΧΟΥ   ΜΑΡΙΑ, ΜΠΟΤΑΪΤΗ   ΜΑΡΙΑ, ΜΠΟΤΑΪΤΗΣ   ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΝΤΕΛΛΑΣ   ΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ   ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ   ΑΝΤΩΝΗΣ, ΡΟΥΒΕΤΗΣ   ΑΔΑΜΟΣ, ΣΑΝΤΙΚΟΓΛΟΥ   ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΤΖΟΥΒΑΡΑ   ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Comments are closed.