Επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ

Αγαπητοί γονείς,

 

Η φετινή σχολική χρονιά, όπως διαφορετικά τελείωσε τον Ιούνιο, έτσι και διαφορετικά  ξεκινά στις 14 Σεπτέμβρη. Την αιτία την γνωρίζετε. Είναι η νόσος του Κορωνοϊού Covid  19 , που δυστυχώς επηρεάζει την καθημερινότητα και τη ζωή όλων μας.

Στο σχολείο μας προσπαθούμε, όσο είναι δυνατόν και μας το επιτρέπουν οι συνθήκες, να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε τον όποιο κίνδυνο από την πανδημία που άλλαξε την ζωή μας.

Κάνοντας κλικ στον μπλε  σύνδεσμο που ακολουθεί στο τέλος του κειμένου μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις οδηγίες που μας δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ και που σε μεγάλο βαθμό θα είναι η καθημερινότητά μας, για όσο χρειαστεί.

Σαν σχολείο θα τηρήσουμε όσο μπορούμε αποτελεσματικότερα τις οδηγίες αυτές και περιμένουμε να πράξετε κι εσείς το ίδιο. Η συνεργασία μας, σχολείο και σπίτι, γονείς- εκπαιδευτικοί- μαθητές/τριες, χωρίς αντιφατικά μηνύματα και πράξεις, είναι απαραίτητη.

Σκοπός είναι η προστασία της υγείας όλων μας, μικρών και μεγάλων. Με σύνεση και ψυχραιμία, χωρίς πανικό, αλλά ούτε και αδιαφορία, μπορούμε να μειώσουμε τις κακές συνέπειες της πανδημίας όχι μόνο σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά -συναισθηματικά για τις ηλικίες των παιδιών μας.

 

Σε επίπεδο σχολείου και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ εφιστούμε την προσοχή σας για τα παρακάτω:

 

  • Τα παιδιά το πρωί εισέρχονται στον αύλειο χώρο του σχολείου φορώντας υποχρεωτικά τη μάσκα τους. Καλό είναι να έχουν μαζί τους δύο μάσκες, σε διαφορετικά σακουλάκια, ώστε να αποφεύγονται οι κίνδυνοι μόλυνσης. Η δεύτερη είναι απαραίτητη, αν η πρώτη λερωθεί ή σκιστεί ή αν απλά υγρανθεί.

Οι μαθητές του ολοημέρου να έχουν μαζί τους ξεχωριστή επιπλέον μάσκα.

  • Το κυλικείο του σχολείου, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, δε θα λειτουργήσει προσωρινά λόγω covid. Οι μαθητές/τριες θα φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι.
  • Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους το προσωπικό τους παγουράκι με νερό. Οι εξωτερικές βρύσες θα είναι κλειστές. Ασφαλώς θα έχουν την δυνατότητα να γεμίζουν το μπουκαλάκι τους με νερό όποτε αυτό αδειάσει.
  • Απαγορεύεται στα παιδιά να φέρνουν μαζί τους στο σχολείο παιχνίδια από το σπίτι. ( μπάλες, κούκλες, άλπουμ με αυτοκόλλητα, αυτοκινητάκια, στρατιωτάκια κλπ.
  • Τα παιδιά δεν πρέπει να έρχονται στο σχολείο, αν παρουσιάζουν κάποιο, έστω και ένα, από τα παρακάτω συμπτώματα:

Πυρετό

Βήχα

Δυσκολία στην αναπνοή

Μυαλγία  ( να πονά το σώμα του)

Ρίγος

Πονοκέφαλο

Δυσκαταποσία  ( δεν μπορεί να καταπιεί εύκολα)

Ρινική καταρροή/ συμφόρηση ( συνάχι )

Ναυτία- έμετος

Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Σε αυτή την περίπτωση το παιδί παραμένει στο σπίτι του και ενημερώνεται το σχολείο. Αν απλά νιώθει αδιαθεσία ή δείχνει κακόκεφο, τότε πριν ξεκινήσει για το σχολείο οπωσδήποτε πρέπει να θερμομετρείται. Η θερμομέτρηση συνιστάται για όλα τα παιδιά πριν ξεκινήσουν για το σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θα πρέπει να υπενθυμίζετε στα παιδιά σας συνεχώς:

  1. να μη βάζουν τα χέρια στην μύτη, στο στόμα ή στα μάτια τους.
  2. πριν πάμε στην τουαλέτα πλένουμε τα χέρια μας, τα σκουπίζουμε με το χαρτί που υπάρχει δίπλα στις βρύσες  και χρησιμοποιώντας το χαρτί, κλείνουμε τη βρύση. Κατόπιν πετάμε το χαρτί στον κάδο.
  3. Μετά τη χρήση της τουαλέτας πλένουμε τα χέρια, σκουπίζουμε τα χέρια με το χαρτί και με τη βοήθεια του χαρτιού κλείνουμε τη βρύση. Κατόπιν πετάμε το χαρτί στον κάδο.
  4. Δεν αγγίζουμε με τα χέρια μας το δάπεδο ούτε αφήνουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα πάνω σε αυτό.
  5. Αποφεύγουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τα πόμολα της πόρτας και αν το κάνουμε απολυμαίνουμε τα χέρια μας .
  6. Να βήχει ή να φτερνίζεται στον αγκώνα του ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετά αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.

Παρακαλούμε να γίνουν σεβαστές οι παραπάνω οδηγίες, που είναι μικρό μέρος των αναλυτικών οδηγιών του ΕΟΔΥ .

Υπάρχουν μαζί με άλλες, εξαιρετικά χρήσιμες, στο έγγραφο που ακολουθεί και  σας προτρέπουμε να το μελετήσετε προσεκτικά. Ελπίζουμε να γίνουν σεβαστές από όλους μας.

Θεωρώντας δεδομένη την καλή σας διάθεση αναμένουμε για τη συνεργασία σας.

 

( κάνω κλικ στον μπλε σύνδεσμο δίπλα )             ΟΔΗΓΙΕΣ  ΕΟΔΥ  για  ΔΗΜΟΤΙΚΑ

 

Ο δ/ντής και το εκπ/κό προσωπικό του σχολείου

Στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις, απορίες.

Τηλ. Σχολείου 23320 21822  κιν. 6947526321

 

 

Comments are closed.