Αποκριά …..αλλιώτικη


Με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο γιορτάσαμε φέτος την Αποκριά στο σχολείο μας. Την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου η αυλή του σχολείου μας γέμισε από χαρούμενες φωνές μικρών και μεγάλων μεταμφιεσμένων, από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και από πολύ παιχνίδι. Στη συντροφιά μας είχαμε και την κίνηση νέων του CIOFF, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ύστερα από πρόσκληση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου και 6ου Δημ. Σχ. Νάουσας.

Μετά το καλωσόρισμα και τους χαιρετισμούς, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια από διάφορες χώρες, όπως Ιταλία, Τουρκία και φυσικά από την Ελλάδα. Μέσα σ’ ένα πραγματικά πολυπολιτισμικό περιβάλλον, τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των προσκεκλημένων και των δασκάλων τους έπαιξαν, έμαθαν, διασκέδασαν. Γνώρισαν διαφορετικά πολιτισμικά στοιχεία και παραδόσεις , αλλά ανακάλυψαν και ομοιότητες που ενώνουν λαούς και πολιτισμούς.

Στη  συνέχεια τα παιδιά γεύτηκαν τις λιχουδιές από τον πλούσιο μπουφέ που είχαν ετοιμάσει οι δύο σύλλογοι, απόλαυσαν το σουβλάκι τους από τις ψησταριές που είχαν στηθεί στην αυλή και η γιορτή τέλειωσε με χορό υπό τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους δύο Συλλόγους γονέων για την πολύτιμη βοήθειά τους, αφού αυτοί είχαν το κύριο βάρος της προετοιμασίας της εκδήλωσης και συνεργάστηκαν άψογα τόσο με τους εκπαιδευτικούς όσο και με τα μέλη της ομάδας νέων του CIOFF.

Ήταν μια μέρα γιορτής και  χαράς για όλους! Και του χρόνου!

                                                                 

 

                                                                      

                                                            

  

                                                                    


                                                                   

                                                                     

 


  

Comments are closed.